Program

8.00-8:30	Registration and networking	30 mins			
8.30-8:35	Welcome address – Head of School Professor Sašo Ivanovski	5 mins			
8.35-8:40	Welcome address – Director of Research Professor Loc Do	5 mins			
	Keynote speaker				
8.40-9:20	Professor James Ward Director, Poche Centre for Indigenous Health	40 mins			
SESSION ON					
9:20-9.30	Christopher Sexton Unequal access to Water fluoridation in Queensland: Time for reform to Government policy	10 mins			
9.30-9.40	Anjana Jayasree Elution of Gingival Fibroblast Microvesicles from Nanotubular Implants Influences Inflammatory Response of Keratinocytes	10 mins			
9.40-9.50	Ji Wan-William Ki Preclinical VPT simulation using 3D-printed tooth models	10 mins			
9.50-10.00	Natalie Jia Yi Ho Impact of construction material and repeated usage of implant scanbodies on the accuracy of digital impressions.	10 mins			
10.00-10.10	Pingping Han Implication of epigenetic marks and cell-biomaterial interface in disease management	10 mins			
10.10-10.30	Morning Tea	20 mins			
Keynote speaker					
10.30-11.10	Professor Nadine Foster Director, STARS Clinical Trials Centre	40 mins			

Program

SESSION TWO

11.10-11.20	Discipline Leader Special Needs Dentistry – Dr Claudia Lopez Silva	10 mins
11.20-11.30	Richard Huynh Barriers to widespread endodontic practice amongst dental practitioners in Queensland, Australia	10 mins
11.30-11.40	Manal Masood Missing the point: How aware of oral complications are body piercing professionals and pierced individuals?	10 mins
11.40-11.50	Yvonne Lai Identifying oral health related quality of life domains in Australian individuals with Rett syndrome	10 mins
11.50-12.00	Stefan Danylak Comparison of visual and OHS software rating systems during dental training using motion and haptic sensors technologies	10 mins
12.00-12.10	Amjad Almuqrin Synthesis of Novel Silver and Selenium Antimicrobial Nanocomposites	10 mins
12.10-12.20	Discipline Leader Prosthodontics – A/Prof David Thomson	10 mins
12.20-12.25	Sponsor - Colgate Dr Susan Cartwright	5 mins
12.20-12.25 12.25-13.25	Sponsor - Colgate Dr Susan Cartwright Lunch	5 mins 20 mins
	Lunch	
12.25-13.25	Lunch	
12.25-13.25 SESSION TH	Lunch REE Cheuk (Candy) Kee FUNG via Zoom Use of real-time teledentistry to assess oral health in Residential Aged Care	20 mins
12.25-13.25 SESSION TH 13.30-13.40	Lunch REE Cheuk (Candy) Kee FUNG via Zoom Use of real-time teledentistry to assess oral health in Residential Aged Care Facilities: A feasibility study Lydia See via Zoom A split mouth comparative study of two silver fluoride protocols for arresting	20 mins 10 mins
12.25-13.25 SESSION TH 13.30-13.40 13.40-13.50	Lunch REE Cheuk (Candy) Kee FUNG via Zoom Use of real-time teledentistry to assess oral health in Residential Aged Care Facilities: A feasibility study Lydia See via Zoom A split mouth comparative study of two silver fluoride protocols for arresting carious lesions and changes in discoloration in adults with special needs Chen Jiaying Retrospective analysis of incidence and trends of dental school injuries before,	20 mins 10 mins

1	.4.20-14.30	Teh Anastasia Min Assessing the knowledge and attitudes of dental students regarding dental trauma management in primary and young permanent teeth in children	10 mins
1	4.30-14.40	Divya Chopra Anodized Nano-Engineered Zirconia Dental Implants: Fabrication and Bioactivity Analysis	10 mins
1	4.40-14.50	An Dao Causal Inference in Longitudinal Observational Studies in Oral Health - a Scoping Review	10 mins
1	4.50-15.00	Diep Ha Early life sugars intake and child dental caries: Value of birth cohort research	10 mins
	15.00-15.20	Afternoon Tea	20 mins

	Awards presentation	
15.20-15.30	Head of School Professor Saso Ivanovski Acknowledgement of research leaders: Dr George Bogen: Internationally recognised technique 'Bogen Dental Technique'. Dr Ram Prabhu's book: 'Sexually Transmissible Oral Diseases' published by Wiley-Blackwell (UK).	10 mins
15.30-15.40	Publication Awards: 1. Regenerative Dentistry & Tissue Engineering Award 2. Clinical Research Award 3. Dental Education & Public Health Award	10 mins
15.40-15.50	Presentation Awards: 1. Best Presentation 2. Most Innovative Award 3. Colgate IADR Conference Awards	10 mins
15.50-16.00	Supervisor Awards	10 mins

CLOSE